Çorbë e bardhë me lulelakë

Çorbë e bardhë me lulelakë

Çorbë e bardhë me lulelakë
Përbërësit:
1 kokë më e vogël lulelakër (rreth 400 g)
2 patate
1 kokë qepë
1 vezë
1 lugë gjelle me shtesë për ushqim me erëza
Kripë, piper i zi

Përgatitja
Pritini qepën imët, pastaj lërini të ziej në ujë të nxehtë (1.5 l), së bashku me shtesën për ushqim. Shtoni kokën e lulelakrës të pastruar dhe të prerë dhe patatet e prera në kube. E ziejm derisa të zbuten, pastaj shtohet piper i zi, kripë dhe hiqet nga zjarri. Veza rrihet, shtohet kajmaku dhe gjithçka përzihet dhe me këtë erëzohet supa. Çorba e përgatitur vendoset në një pjatë dhe shtojmë majdanozin e grirë imët.