Përbërësit:
· 1 qepë
· 1 thelb hudhër
· 2 patate më të mëdha
· 500 g brokoli
· 2 kartëror perimesh për supë
· 1 lugë kripë
· 1/2 lugë piper i zi
· 1 litër ujë
· 150 ml qumësht
· 1 kub gjalpë
· pak vaj ulliri, vegetë dhe majdanoz
Përgatitja:
Në vajin e ullirit skuqni qepët dhe hudhrat e grira imët. Shtoni patatet e prerë në katror në tigan dhe gatuani në zjarr të ulët, duke i trazuar herë pas here. Sapo patatet fillojnë të ngjiten në fund, shtoni ujin.
Kur uji të vlojë, shtoni kubet e supave, erëzojeni me pak vegetë dhe lëreni që çorba të zihet rreth dhjetë minuta, derisa patatet të jenë zbutur.
Shtoni brokolin të ndarë në lule, përfshirë kërcellin, të pastruar nga celuloza e jashtme dhe e prerë në kube. Aromatizoni me kripë dhe piper dhe gatuajeni derisa brokoli të zbutet, rreth dhjetë minuta. Përzijeni përbërësit e gatuar, shtoni qumështin, kubet e gjalpit dhe kripën sipas nevojës. Sapo supa të vlon, hiqeni atë nga zjarri. Dekoroni me majdanoz të grirë imët.