Çorbë e trashë me brokoli dhe patate

Çorbë e trashë me brokoli dhe patate

Përbërësit:
·       1 qepë
·       1 thelb hudhër
·       2 patate më të mëdha
·       500 g brokoli
·       2 kartëror perimesh për supë
·       1 lugë kripë
·       1/2 lugë piper i zi
·       1 litër ujë
·       150 ml qumësht
·       1 kub gjalpë
·       pak vaj ulliri, vegetë dhe majdanoz

Përgatitja:
Në vajin e ullirit skuqni qepët dhe hudhrat e grira imët. Shtoni patatet e prerë në katror në tigan dhe gatuani në zjarr të ulët, duke i trazuar herë pas here. Sapo patatet fillojnë të ngjiten në fund, shtoni ujin.
Kur uji të vlojë, shtoni kubet e supave, erëzojeni me pak vegetë dhe lëreni që çorba të zihet rreth dhjetë minuta, derisa patatet të jenë zbutur.
Shtoni brokolin të ndarë në lule, përfshirë kërcellin, të pastruar nga celuloza e jashtme dhe e prerë në kube. Aromatizoni me kripë dhe piper dhe gatuajeni derisa brokoli të zbutet, rreth dhjetë minuta. Përzijeni përbërësit e gatuar, shtoni qumështin, kubet e gjalpit dhe kripën sipas nevojës. Sapo supa të vlon, hiqeni atë nga zjarri. Dekoroni me majdanoz të grirë imët.