Flokët gri janë në trend!

Flokët gri janë në trend!

Si të kujdesemi për to?

Aktoret Helen Miller, Diane Keaton, Andy McDowell i kanë treguar botës se gratë me flokë më të bardha mund të duken tërheqëse. Me pranimin e hijshëm të ndryshimeve që kanë sjellë vitet, këto zonja kanë bërë flokët e thinjura të bëhen trendi ose moderne te të rinjët.

Nëse flokët tuaj të thinjur arrihen duke i ngjyrosur, atëherë mirëmbajtja është e lehtë. Ka një përzgjedhje të gjerë të formulave të flokëve të ngjyrosura të cilat i ushqejnë dhe i mbrojnë fijet e trajtuara, por gjithashtu ruajnë shkëlqimin dhe jetëgjatësinë e ngjyrës.

Një sfidë shumë më e madhe është mirëmbajtja e flokëve natyralisht të thinjura, pasi mund lehtësisht të zhvedhen nga mungesa e pigmentit të melaninës në folikula. Prandaj, është e nevojshme të përdoret shampo më i fortë që do të pastrojë plotësisht skalpin dhe do të neutralizojë verdhëzimet e mundshme përgjatë fijeve. Çdo formulë që inkurajon detoksifikimin e kokës është e dëshirueshme, dhe ky është pikërisht efekti që kanë shampot e specializuara të flokëve të thinjura.

Përveçse nuk prodhojnë melaninë, folkukat priren të prodhojnë më pak sebum gjatë viteve. Për këto arsye biologjike, flokët e thinjur janë të thatë dhe fija është e fortë dhe e ngurtë. Duke përdorur rregullisht një regjenerator në çdo larje, flokët e thinjur do të bëhen të yndyrshme dhe të buta. Por, nëse kjo nuk mjafton për të zbutur fijen, përdor një maskë hidratimi të paktën një herë në javë.

Vetëm sepse je i lirë nga detyrimi për t’i lyer flokët nuk do të thotë se nuk duhet t’i stilosh. Stilistët thonë se është një nga gabimet më të mëdha që bëjnë gratë, ato thjesht nuk lejojnë një stil modern flokësh dhe për këtë arsye duken edhe më të vjetra. Kush thotë se flokët gri duhet të jenë të gjata dhe të mbledhura në formë topth? Prisni flokët, bëni ndonjë stil bob interesant, ose nëse është janë të gjatë, bëni kaçurrela të valëzuara dhe përshtypja do të jetë shumë e ndryshme.

Çdo lloj floku ka nevojë për vitamina dhe mbështetje minerale, por duket se një nevojë e tillë dyfishohet sapo flokët fillojnë të qërojnë. Ndoshta jo menjëherë në fillim, por me kalimin e viteve do të vëreni se fijet po bëhen më të hollë dhe flokët po bëhen më të rrallë. Për të ngadalësuar humbjen e flokëve, është e nevojshme të ushqeheni shëndetshëm dhe të konsumoni një multivitamin që synon folikulat.

Përbërësit në kremrat e fytyrës, përbërja e ujit, ndotësit e jashtëm, dielli, të gjitha këto mund të verdhëzojnë flokët e thinjura. Kini veçanërisht kujdes se me çfarë bien në kontakt flokët. Dielli ka efektin më të fortë, kështu që mbani një kapele mbrojtëse çdo qëndrim jashtë. Nëse keni flokë të gjatë, thurni një gërshetë dhe fshihini ato nën kapelë.