Keka tërshëre me hurma

Keka tërshëre me hurma

Përbërësit e nevojshëm

2 vezë
100 g fjolla tërshëre
1 lugë gjalpë kikiriku
6 hurma
1 lugë gjelle mjaltë
2 lugë gjelle kakao
1/2 lugë kafeje pluhur pjekje
4-5 pika ekstrakt vanilje
100 ml qumësht bajame
Përgatitja:
Vendosni të gjithë përbërësit e listuar në një blender dhe përziejini derisa të merrni një përzierje të ngjashme me sfungjerin. Nëse përzierja është shumë e thatë dhe e trashë, shtoni edhe 50 ml qumësht bajameje. Ose thjesht përziejini hurmat dhe miellin e tërshërës, pastaj shtoni ato në një tas të thellë me pjesën tjetër të përbërësve. Duke përdorur një lugë përzierje, formoni përzierjen (brumin). Renditeni përzierjen në një këllëf të kekave. Piqni për 15 minuta në 200 gradë.