-
3 vezë
-
1filxhan(prek 200ml) sheqer
-
1filxhan qumësht
-
½ filxhan vaj
-
1filxhan griz misëri
-
1filxhan arra të bluara
-
1 qese maje
-
2 filxhan të mollave të renduara
-
100 g rrush të thatë
Për salcë çokolate:
-
80 ml qumësht
-
80 g gjalp
-
3 lugë sheqer
-
100 g çokolatë për gatim
Përgatitja
Rrihni të bardhat e vezës me sheqer, shtoni të verdhat e vezës, pastaj qumështin, arrat, grizin, majen, mollat e renduara dhe rrushin e thatë. I përziejm mirë dhe i vendosim në tigan (25x35cm), të lyer ose të mbështjellur me letër për pjekje. E pjekim pothuaj gjysmë ore në furrë të nxehtë në 180°C.
Për salcin – e nxehim qumështin me sheqer, shtojmë gjalpin dhe çokolatën dhe e përziejm deri sa të shkrihet. Me brumin e përgatitur e lyejmë kolaçin. E presim në katëror, e lëmë të ftohet dhe e servojmë.