3% e popullsisë së botës vuan nga kjo sëmundje e pakëndshme e lëkurës
Çfarë të konsumoni?
Hardhia indiane (një filxhan lëng nga hardhia e freskët indiane e përzier me një lugë çaji lëng limoni jeshil duhet të merret gradualisht me stomakun bosh, çdo ditë për 4 deri në 6 muaj).
Dhallë (qumështi ose dhalla është një aleat i provuar në luftën kundër psoriasis. Mund të konsumohet në sasi të pakufizuar). Ushqim i pasur me vitaminë E ose një suplement i gatshëm (doza e rekomanduar ditore është 400 miligramë, e cila ndihmon në uljen e kruajtjes dhe formimin e luspave në trup).
Spinaqi, kastravecat, uji i kokosit – tre aleatët kryesorë kundër psoriasis.
Çfarë duhet shmangur?
Portokalli, limon, citruse. Domatet mund të përdoren herë pas here, por mundësisht të përjashtohen plotësisht. Nuk rekomandohet gjithashtu ananasi, kosi, luleshtrydhet, ëmbëlsirat, pijet joalkoolike dhe alkooli. Shmangni kombinimin e shijes së ëmbël dhe të thartë, ushqimit të nxehtë dhe të ftohtë.
Ilaçe natyrale për përdorim lokal
• Vaji i avokados – aplikojeni me kujdes në zonat e prekura.
• Vaj shqeme – vaji nga lëkura e jashtme e arrës së shqemës ka shije të hidhur, kështu që përveç aplikimit në zonat e prekura, mund ta pini edhe atë.
• Gjethet e lakrës – pastrojini mirë në ujë të nxehtë dhe lërini të thahen. Hiqni venat nga gjethet dhe, të zbutura dhe të ngrohura, përdorni ato për të bërë një fashë në zonat e prekura.
- Pluhuri i freskët i nim konsiderohet si zgjidhja natyrale më efektive jo vetëm për psoriasis, por për të gjitha sëmundjet e mundshme që prekin lëkurën.