Makarona të skuqura me salcë beshamel të shëndetshme

Makarona të skuqura me salcë beshamel të shëndetshme

Përbërësit e nevojshëm:

  • 200 g makarona
  • 4-5 lule brokoli
  • 1/2 kungulleshkë
  • Kripë Himalaje
  • piper i zi

Përbërës për salcën:

  • 1/2 filxhan arra indie
  • 3 lugë maja organike
  • 1/2 filxhan qumësht bajameje
  • lëng dhe lëvozhgë të një limoni
  • 1/2 lugë çaji hudhër pluhur

Përgatitja:

Ziejmë perimet dhe makaronat, i kripësijmë, i rregullojmë piper dhe i hedhim ne nje tepsi. Fërgoni shqemen në një tigan teflon për rreth 10 minuta derisa të ndryshojnë ngjyrën. Përzieni të gjithë përbërësit për salcën (nëse është e nevojshme, shtoni pak më shumë qumësht ose ujë në të cilin janë gatuar perimet) dhe derdhni makaronat dhe perimet në tigan. Piqni makaronat në 180 gradë për rreth 15 minuta. Ndërsa janë akoma të nxehta, mund t’i spërkatni me parmixhan ose djathë të verdhë të grirë.