PLESKAVICË ME KUSKUS

PLESKAVICË ME KUSKUS

Përbërësit e nevojshëm
200 ml ujë të nxehtë
100 ml kuskus
pak erëza
0,5 kg brokoli
4 patate
3 karrota
1 qepë
erëza: kripë, piper, erëza të përziera “Vegeta”, majdanoz
2 lugë parmezan
2 vezë
2 lugë thërrime bukë, sipas nevojës
Përbërës për salcën:
200 ml maze (ajkë)
150 ml kos
kopër dhe kripë për shije
Përgatitja:
Derdhni ujë të nxehtë mbi kuskusin në të cilin do të shtoni pak erëza të përzier dhe e lini atë për 10 minuta, përzieni dhe kulloni ujin e tepërt. Së pari, ziejmë brokolin në ujë të kripur, pastaj karrotat dhe patatet. Kullojeni dhe vendoseni në një tas të thellë. Pritini qepën sa më imët që të jetë e mundur. Shtoni erëzat dhe parmezanin, kuskusin e kulluar dhe një vezë, përzieni mirë këtë përzierje, nëse është e lëngshme, shtoni disa thërrime bukë. Lëreni përzierjen të pushojë për 10 minuta. Formoni topa të vegjël, rrokullisni ato në thërrime bukë, pastaj shtypni ato si burgerë dhe radhisni në një tigan të veshur me letër pjekjeje. Piqeni në 200 gradë për rreth 25 minuta, kthejeni dhe piqni edhe për 20 minuta të tjera. Thjesht kombinoni përbërësit e salcës.