Shtrudlla me xhem

Shtrudlla me xhem

Shtrudlla me xhem

Përbrësit

Për brumë:

  • 500g miell
  • 250ml qumësht
  • 100ml vaj
  • 2 vezë
  • 1/2 katror tharmi të freskët (25g)
  • 1/2 lugë kripë
  • 5 lugë sheqer

Fill:

  • xhem (sipas dëshirës)

Për lyerjen e rolateve:

  • 1 e verdhë e vezës dhe disa pika vaj

Përgatitja

Në 250 ml qumësht e rrahim tharmin dhe shtojmë një lugë sheqer dhe e lëm të vij 15 minuta. Në miell shtojmë tharmin e ardhur, vezët, vajin, sheqerin dhe kripën. Ngjeshim brumin butë. Burimin e ndajmë në dy pjesë, e mbulojmë me leckë dhe e lëmë 45 min të vij, pastaj petëzoni burmin sa më shumë që është e mundur dhe tërë sipërfaqen e lyejmë me xhem. E mbështjellim në formë rolati dhe e vendosim në tigan të lyer. Rolatet nga lartë i lyjmë me të verdhën e vezës ku keni derdhur disa pika vaj. E vendosim në furrë dhe e pjekin 45 minuta në temperaturë 200 shkallë.Shtrudllat e gatshme i spërkasim me shumë pak ujë, i mbulojmë dhe i lëmë të ftohen pak. I ëmbëlsojmë me sheqer në pluhur, presim copa zë holla dhe e servojmë.