Pite e gjlbërt pa mishë

Pite e gjlbërt pa mishë

Përbërësit e nevojshëm:

  • 500 g kore të gatshme
  • 1 tharm i freskët
  • 100 gvaj
  • 1 kgspinaq
  • 200 ml  ujë të vakët

Përgatitja:

Spinaqi lahet mirë dhe  shtyrdhet.Shumë pak  skuqet me kripë. Shtohet një filxhan  ujë i vakët, vaj dhe  tharm dhe përzihet mirë. Secila kore lyhet me  salcën e tharmit.Te çdo kore e katërt renditim spinaq mbi tërë sipërfaqen, lirshëm  i mbështellim në rule dhe i renditim në tigan të lyer me vaj  no.32. Në pjesën e sipërme e lyejmë me  salcë  dhe spërkatet me vaj.Piqet në furrë të nxehtë në 250shkallë rreth gjysmë ore.

Në vend të spinaqit, mund të përdorim pras,rrepë oselakër.