Toptha me kripe Himalaje dhe me çokollatë të errët

Toptha me kripe Himalaje dhe me çokollatë të errët

Përbërësit e nevojshëm

  • ½ një filxhan bajame
  • ¾ një filxhan hurma
  • 1 lugë çaji vaj kokosi
  • 50 g çokollatë të zezë (me 80% kakao)
  • Kripë Himalaje

Përgatitja:

Vendosni hurmat në ujë të nxehtë për 30 minuta. Në një blender ose përpunues tjetër të ushqimit, bluajini bajamet, shtoni bajamet e shtrydhura dhe vajin e kokosit dhe përzieni derisa të merrni një përzierje me të cilën mund të formohen toptha. Formoni toptha dhe vendosini në frigorifer ndërsa shkrini çokollatën. Zhyt një nga një në çokollatën e shkrirë dhe spërkateni me kripë Himalaje. I vendosim në frigorifer për rreth 10 minuta, pastaj i ruajmë në frigorifer derisa të shërbehen.